Ons verhaal

Toen hij tijdens een preek gebeld werd, bedacht hij zich geen moment. Hij beëindigde de dienst en vertrok. Hij dacht: “De mensen hier in de kerk, die redden het wel even zonder mij. Die persoon aan de andere kant van de lijn heeft nú mijn hulp nodig.” Het verhaal van Agapѐ, begint bij het verhaal van Dirk Besjes.

Van dominee naar thuisbegeleider 

“Na 14 jaar preken, kwam ik tot de conclusie dat ik het christelijk geloof met praktische hulp wilde uitdragen. Ik stopte als dominee en ging aan de slag bij een grote zorgorganisatie en als zelfstandige. Dankzij mijn pastorale achtergrond en diverse opleidingen kwam ik snel in mijn nieuwe rol. Mijn aanpak: praktisch, toegewijd en gebaseerd op gelijkwaardigheid, sloeg aan. Steeds meer mensen werden naar mij doorverwezen.”

Volledig zelfstandig

“In 2009, toen ik mijn werk als zelfstandige niet meer kon combineren met een vaste baan, begon ik Agapѐ. Die naam stamt uit het Grieks en wordt in de Bijbel gebruikt om broederlijke, opofferende liefde uit te drukken. Liefde die het welzijn van anderen boven dat van jezelf plaatst. Ongeacht wie ze zijn, wat ze doen of wat hun overtuigingen zijn. Die naam past goed bij ons. We helpen iedereen, ongeacht sekse, afkomst, geloof of geaardheid. Onvoorwaardelijk dus. We proberen ze ook niet te veranderen. Ze mogen zijn wie ze zijn.”

Geen eenheidsworst, maar maatwerk

“Onze aanpak komt voort uit dankbaarheid. Het had mij ook kunnen overkomen. Als dat zo was, dan zou ik ook met respect behandeld willen worden. Op een manier die bij me past. Vooral dat laatste staat tegenwoordig behoorlijk onder druk. Door bezuinigingen is er minder plaats voor maatwerk. Mensen krijgen een standaard oplossing opgelegd. Ze worden in groepen gezet. Dat doen wij bewust anders. We helpen onze klanten een plaats te vinden in het echte leven.”

Van begeleider naar directeur

“Vanaf 2014 is Agapѐ sterk gegroeid. Hierdoor verander ik steeds meer van begeleider in directeur. Vooral nu er zoveel ontwikkelingen zijn, heb ik het daar behoorlijk druk mee. Het draait steeds meer om geld in plaats van mensen. Dat vind ik jammer. We willen gewoon goede zorg verlenen. Hopelijk blijven gemeentes ons de ruimte geven om dat te doen. Ik kan het namelijk niet over mijn hart halen om nee te verkopen…”

Samen met een hecht team

“Ondanks de drukte, maak ik nog altijd ruimte voor dat wat ik het liefste doe: mensen begeleiden. Hoe groot we ook worden ik zal dat altijd blijven doen. Samen met mijn bevlogen collega’s. Ik prijs mezelf gelukkig met zo’n hecht team van toegewijde professionals!”

Dirk Besjes

Directeur van Agapѐ


Wij bieden


  • 1-op-1 begeleiding;
  • door een toegewijde professional;
  • thuis of in een huurwoning;
  • gericht op zelfredzaamheid; 
  • vanuit gelijkwaardigheid. 


Meer over onze werkwijze >> 

Contact


+ 31 (43) 782 05 04
info@agape-zorg.nl